لیست اختراعات ليلا مبلغ
اين اختراع در زمينه شيمي و متالوژي و اختصاصا مهندسي پليمر (مهندسي پليمريزاسيون) مطرح گرديده است. و روشي است براي اصلاح خاك رس معدني به شرايط سازگار با كاتاليست كئورديناسيوني و مناسب براي تهيه نانو كامپوزيت پلي اتيلن به روش پليمريزاسيون درجا. اين روش تاثير گروه هاي عاملي و مولكول هاي آب موجود روي سطح خاك رس اصلاح نشده را كه منجر به مسموم شدن كاتاليست متالوسن در حين فرايند پايه دار شدن و كاهش يا از بين رفتن فعاليت كاتاليست در حين پليمريزاسيون در جاي پلي اتيلن مي شوند را كمتر نموده و توليد نانو كامپوزيت پلي اتيلن با بازده بالاتري را به روش پليمريزاسيون درجا ميسر مي سازد. در اين اختراع از گاز آمونياك خشك و دودسيل آمين به عنوان مواد اصلاح كننده استفاده گرديده است. آمونياك با ايجاد پيوند هيدروژني با گروه هاي OH و احاطه كردن آنها مانع از نزديك شدن كاتاليست محلول در تولوئن به اين گروه ها مي شود.
اين اختراع مرتبط با توليد آلياژهاي PP/EPR با خواص ضربه پذيري بسيار بالا و ارائه دستوالعملي به منظور افزايش مقاومت ضربه پليپروپيلن ميباشد. توليد گريد PP/EPR با مقاومت بسيار بالا بدليل محدوديت بازه خواص قابل دستيابي توسط ليسانس قديمي كه در حال حاضر واحدهاي پتروشيمي با استفاده از آن به توليد اين آلياژها مشغول هستند، يكي از چالشهاي واحدهاي پتروشيمي در ايران است. اين دستورالعمل تنها با افزودن يك راكتور فاز گازي به صورت سري به دو راكتور موجود بدون تغيير عمده در خط توليد قابل اجرا ميباشد. بگونهاي كه در مرحله اول پيش پليمريزاسيون و هموپليمريزاسيون انجام ميگردد، در راكتور دوم كوپليمريزاسيون با درصد اتيلن پايين و در راكتور سوم كوپليمريزاسيون با درصد اتيلن بالا انجام ميشود. با استفاده از اين روش مقاومت نسبت به ضربه چه در دماي محيط و چه در دماي C˚20- نسبت به فرايند دو مرحله اي بطور قابل توجهي افزايش پيدا ميكند.
اين اختراع در زمينه پليمر است. عليرغم ويژگيهاي بسيار پلياولفينها، كمبود سازگاري با ديگر مواد شامل پليمرهاي قطبي، الياف و پركنندههاي معدني و چسبندگي ضعيف روي فلزات، كاربردهاي نهايي آنها را محدود ساخته است. كوپليمريزاسيون همزمان اولفينها و كومونومرهاي قطبي تاكنون چندان موفق نبوده است و روشهاي اصلاح بعد از راكتور نيز علاوه بر گران بودن اثر منفي بر خواص توده پلياولفين دارند. از روشهاي جذاب توليد كوپليمرهاي قطعهاي از پلياولفين و يك پليمر قطبي بهعنوان سازگار كننده است، اين كوپليمرها علاوه بر كاربرد بهعنوان عامل سازگار كننده ميتوانند پتانسيل كاربردهاي فراواني از جمله ليتوگرافي و تهيه تجهيزات اپتوالكترونيك، تهيه غشاء با تخلخل در مقياس نانو با كاربرد در دارو رساني و پزشكي داشته باشند. از مزاياي روش بهكار گرفته شده قابليت تنظيم و كنترل وزن مولكولي قطعه پلياتيلن و پليمتيلمتاكريلات است و قطعه پلياتيلن ميتواند گسترده وسيعي از وزن مولكولي را پوشش دهد. در اين اختراع، در مرحله اول پلياتيلن خطي با گروه انتهايي OH توسط كاتاليست فنوكسي ايمين TiCl2{2-1-[C(H)NR]-2-O-3-tBt-C6H3}2 بصورت پليمريزاسيون زنده سنتز ميشود. سپس ماكرو آغازگر توسط تبديل گروههاي OH به Br ايجاد شده و در مرحله بعد پليمريزاسيون ARGET ATRP بدليل نقطه ذوب بسيار بالاي پلياتيلن و گرانروي بسيار بالا در فاز محلولي انجام ميشود.
موارد یافت شده: 3